Eftersom yngsta dottern ville testa och köra lite motorcykel så var det bara å införskaffa ett lämpligt objekt. Jag hade två krav när annonssidorna började lusläsas, rätt höjd och lagom effekt, hon hade ett krav - rätt utseende. Kom ganska snabbt fram till att en pw80 eller crf70 vore lagom, hon tyckte att det var "kill-hojjar" så en plan fick utarbetas bestående av en bild på en pw80+photoshop+massa rosa färg, sen var saken klar. En äldre pw80 letades upp eftersom dom nyare är blåa och det var ju otänkbart.


Första provkörningen, tyckte det var en bra ide att hon fick köra några gånger innan man satte igång med själva "hottandet". Det gick förvånansvärt bra tycker jag och en timme i sadeln avverkades med ett stort leende på läpparna.


Andra gången blev det lite mer seriöst i en grusgrop, farten ökades markant och lite nyttiga broms-övningar genomfördes. Tre timmar senare var vi på väg hem igen. Hade haft isär gaswiren innan och smörjt men den är för trög ändå för henne, blir till att koppla ur oljepumpen och köra med enkelwire och blanda soppa själv.


Hojjen tvättad och klar för till-tuffningen.


Här är det genomgående temat som kommer att användas.


Ny hjälm inhandlades och blåstes om i matt-vit. Att skaffa hjälm var lite knepigare än jag trodde, barnhjälmstorlekar tenderar att skilja rätt så bra mellan olika fabrikat. Denna köpte vi på jula för en billig peng, perfekt nybörjarhjälm och den dagen det börjar gå fortare så blir det till å köpa en exklusivare.


Hjälmdekoren blir väl typ så här ungefär är det tänkt.


Sadeln blev ett litet kapitel för sig själv. Tanken var att införskaffa ett Yamaha original sadelöverdrag i rosa, kändes som en lätt uppgift i början men efter ett antal telefonsamtal och besök hos yamaha-handlare så konstaterades det att för att lyckas så behövdes ett ramnr. från en hojj med rosa sadel och det hade jag inte så det blev ett svart Guts istället.


Nya svålar krängdes på också, 350kr för ett set går ju inte att klaga på. Fälgarna fick ett lager av svart hammarlack på sig också för ett snabbare och modernare utseende ;).


Trumbroms fram var ett tag sedan man hade men det funkar kanonbra på den här typen av hoj.


Letade lite på nätet efter mallar till pw80 men det slutade med att man fick dra ned till garaget med bakpapper och tuschpenna och göra egna. Skannades sedan in och snyggades till i photoshop sedan var det bara att låta fantasin flöda.


Dekalerna färdiga och skall monteras, tack till STIBIX för hjälpen.


Ögonen på hjälmen fixade jag till själv, var lite meckigt men skam den som ger sig.


Och typ så här blev det.


Och hojjen fick sig ett par musöron också.


Då var det dags för körning igen i nya team-färger :)


Lite mycket snö kanske men det gick bra ändå.


-15 grader, nästan så kinderna matchar dekalerna !.


Tröttheten börjar göra sig gällande, efter lika mycket puttande och lyftande som körande så var dagen till ända.


Back to www.per-larsson.se

2010-12-26

Tibro MK Enduro
Enduro MX
SEC
Svemo
Sporthoj.com
MotoGP
WSBK
Motorsport i värmland